Om MakerPlassen

«MakerMovement»

 Det er slik fremtidens arbeidsplasser vil bli skapt. Av mennesker som tør å ta en sjanse – og som satser på egne evner, ideer og ressurser. -Erna Solberg

The maker movement, eller skaper bevegelsen på godt norsk, vokser i høyt tempo ute i den store verden. Obama har arrangert «maker fair» i Det hvite hus, og 18. juni har blitt USA’s «National day of making». I Norge er dette fortsatt ganske ukjent, men vi har likevel merket en økt
skaperglede blant nordmenn. MakerSpace har blitt opprettet i flere av Norges største
byer de siste årene. Vi håper vi kan være med på å bringe disse miljøene sammen og
skape enda større interesse.

Dagens ledighetstall og jobbmarked viser tydelig hvor sårbare vi er uten oljen, og vi trenger mer enn noen gang å løfte frem skaperglede og innovasjonsevne. Vi håper at med rett fokus og inspirerende artikler skal vi kunne løfte denne bevegelsen opp og ut til det norske folk.

Tidligere var det å være maker vanlig i Norge, vi hadde alt fra skomakere til til hattemaker, hjulmaker og bråkmakere. Vi vet at makere finnes der ute fortsatt og vi vil samle dere her for å inspirere og løfte opp makerbevegelsen.

Med Makerplassen ønsker vi å lage en samlingsplass der makere kan annonsere sine tjenester, du kan lese og lage DIY-artikler, tips og triks til hjemmeprosjekter og mye mye mer.

Vi har satset denne siden på 3 forskjellige tjenester

1. Annonsering

På Makerplassen vil det være mulig for makere å annonsere sine tjenester. På den måten kan du som forbruker finne en maker som kan produsere det du er på jakt etter, og samtidig hjelpe en maker med å dyrke sin hobby.

Det er mange der ute som lager ting på bestilling, alt fra trearbeid til strikking, og nå kan alle annonsere hos oss. Kanskje kan vi bidra til at du kan tjene litt ekstra på hobbyen din?

Eller kanskje du er på andre siden av bordet. Du har lenge drømt om å lage et nytt spisebord, men trenger en sveiser for å lage bordbeina. Du trenger bordkort til brylluppet ditt. Eller gjengen er på jakt etter en grafitti-kunstner til russebussen. Uansett hva du måtte trenge av slike tjenester, skal du kunne finne noen som kan hjelpe deg her hos oss!

2. DIY

Vi har latt oss inspirere av sider som instructables.com, men savner en norsk versjon, med norske beskrivelser og info om hvor man får tak i komponenter og råvarer. Vi håper derfor at flere av dere vil bidra til siden vår og laste opp deres DIY’s. Vi vil også holde konkurranser når det gjelder DIY artikkler.

3. MakerForum

Når vi først har laget en så sentral plass for alt som har med kreativitet og håndverk å gjøre så føltes det riktig å legge til ett forum. Vårt håp er at dette skal bli ett samleforum om det å lage ting selv, det være seg alt fra kake til båtbygging til elektronikk eller hva som helst.

 

 

 

Makerplassen – Hele Norges Skaperverksted.

Ønsker du å kontakte oss, skriv gjerne via kontakt skjemaet her.

Hilsen oss i Makerplassen.