Lag din egen trådløse mobillader

Trådløs lading begynner å bli rimelig vanlig på mobilfronten. De fleste mobilprodusentene produserer og selger slike trådløse ladere, og til og med IKEA har ett utvalg av trådløse ladere. Trådløs lading virker via induksjon, og har blitt brukt lenge innen andre produkter, feks så lader de fleste elektriske tannbørster på denne måten for å unngå eksponerte kontakter.

Innmaten i en induskjonslader til mobil telefon kan enkel kjøpes på aliexpress eller ebay med søkeordet QI circuit board, våre kostet rundt 20 kr og ser slikt ut(Bildet viser to stk)

QI kretskort

Vi grublet lenge på hva vi skulle bruke som «hus» til laderen, men her er det opp til din egen kreativitet, kanskje hule ut en fin skrivebok, hule ut en trekloss? Vi endte ihvertfall opp, ved en tilfeldighet, på en brikke fra IKEA (slik man har under glass), koster nesten ingenting. Og den passet perfekt, vi trengte kun skjære ut et lite spor til micro usb porten som gir strøm inn til laderen.

Husk å sjekke at «huset» du velger ikke er for tykt til å lede strøm, gjør en «dry fit» først og se at mobilen lader.

For å gjøre det enklest mulig valgte vi å gå for pistollim når vi skulle montere laderen i brikken, dette anbefaler vi på det sterkeste da det er definitivt den enkleste løsningen og fungerer utmerket.

Verktøy og komponenter brukt

Plassering og liming av kretskort

Om du skulle lage en så vil vi veldig gjerne se resultatet i vårt forum, der kan du også stille spørsmål som vi vil prøve å besvare.

 

Skriv en kommentar