Hair pin legs eller hårnålsben bord

Hairpin legs som det heter på engelsk er en minimalistisk type bordben av stål. Ett rask bildesøk på hair pin legs på google vil gi deg masse inspirasjon til hvordan du kan bruke de. Etter litt leting viste det seg at panduro hobby selger disse bena, fram til nå hadde jeg kunne funnet de i utenlandske nettbutikker.

De kommer i pakke på fire og inkluderer skruer, så de er utrolig enkel i bruk og kan stort sett skrues på hva som helst, kanskje du har ett bord og vil kunne bytte bena?

 

 

 

Vel i dette tilfellet hadde jeg litt kryssfiner liggende som kunne brukes til bordplate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg brukte bordsagen og lage bordet rektangulært før jeg tiltet bladet på sagen og lagde ett skråkutt på alle sider. Dette gir en fin effekt spesielt pga lamineringen i finêrplaten, men siden dette er ett stuebord er det såpass lavt at man sjeldent seer under der, så det spørs om ikke det er finere med ett beint kutt. Men slik gjorde jeg det. Som bildene viser (litt dårlig bilde) så ble kuttene ganske brent, mulig pga min dårlige sag, så dette måtte pusses vekk etterpå. Men ved ethvert slikt prosjekt så må det pusses for å få en fin glatt overflate

Plassering av bena krevde litt prøving, slik jeg først hadde tenkt gjorde bordet veldig ustabilt da «fotavtrykket» ble veldig mye mindre enn bordflaten, måtte derfor plassere de mer ut mot endene av bordet. Mulig platen skal ved en senere anledning få seg ett strøk med lakk eller maling, men for nå er det ferdig.

 

Skriv en kommentar