3d printet kakeform

Spesiallaget pepperkakeformer ser man oftere etterhvert som 3d printing blir mer og mer vanlig, så da ville vi også gjøre ett forsøk.

Denne artikkelen er bare en liten oppsumering av hvordan vi gjorde det og noen erfaringer.

Husk at her på makerplassen kan du finne hjelp til både modellering og printing, alt du trenger er en god ide eller ett ønske om noe personlig laget. Kanskje firmalogo?

Vi tok utgangspunkt i en oljeplattform. siden kakeformer ikke kan være for detaljert er ett tips å søke etter motivet du ønsker på google, men å inkludere søkeordet «icon» i søket.

f.eks i vår tilfelle søkte vi etter «oilrig icon» og fant da dette bildet som er enkelt men tydelig viser en plattform

Oljeplattform ikon

Dette bildet tok vi med inn i modelleringsprogramvaren som referansebilde, i vårt tilfelle er dette solidworks, men det finnes flere og flere gratis modelleringsprogrammer etterhvert. Hvis du ikke kan modellere så kan du se om du finner en bruker her på makerplassen som kan gjøre det for deg.

I modelleringsprogrammet tegnet vi over referansebildet og ekstruderte den geometrien.

Modellering med ikon som referansebilde

Vi ga linjene en tykkelse på 1mm og en høyde på 15mm. Den innvendige geometrien i plattformen skal kun sette merke i deigen, ikke kutte den, så den ga vi en høyde på 13mm. I tillegg til det la vi til geometri bakpå kakeformen slik at den ble litt mer stabil.

3d modell av kakeformen

Da var det bare å printe og bake 🙂

Vi lærte at denne formen var litt for detaljert noen steder, noe som gjorde det litt vanskelig å få den fin i fakkeltårn osv, den virket, men til en annen gang ville gjort den enda enklere.

Utifra hvor tynn du kjevler deigen når du baker så kan kan kanskje 2mm høydeforskjell til den innvendige geometrien være for mye, kanskje 1mm holder.

Og skulle du ville lage vår oljeplattform kake så kan du laste ned modellen her https://www.thingiverse.com/thing:1930995

 

 

Én kommentar

  1. Avatar Kefsere Shehu 15. november 202011:30

    Hei kunne jeg bestille par pepperkakeformer?

    Mhv Kefsere

     
    Svar

Skriv en kommentar